دوره آموزشی امدادگر کمک های اولیه

مرکز آموزش مهارتی باران مهر درنیکا ، بهترین مرکز آموش های علمی و مهارتی در تهران ، از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را با اجرای دوره آموزشی امدادگر کمک های اولیه آغاز نموده است. این مرکز آموزشی – مهارتی از سال 98 تاکنون ، اقدام به برگزاری دوره کمک های اولیه نموده و در پایان هر دوره ، گواهینامه معتبر از مرکز ملی مهارتی وزارت بهداشت به مهارت آموزان عزیز اعطا کرده است. در همین راستا نگاهی اجمالی به این دوره خواهیم داشت.
ویژگی های امدادگر کمک های اولیه
در این بخش ، به این مقوله خواهیم پرداخت که کمک های اولیه چیست و امدادگر کمک های اولیه چه خصوصیاتی باید داشته باشد ؟ منظور از کمک های اولیه ؛ کلیه اقداماتی است که توسط یک امدادگر یا یک فرد آشنا به کمک های اولیه ، در مورد یک بیمار یا مصدوم تا زمان دسترسی به مراقبت های پزشکی قطعی انجام می شود.
- از جمله خصوصیات امدادگر کمک های اولیه ، کسب مهارت در جهت کمک به همنوعان خویش است.
- او از انتقاد دلگیر نمی شود و تا زمانی که فرد ذی صلاح یا پزشک ، در صحنه حضور یابد ؛ مسئولیت جان مصدوم را به عهده می گیرد.
- امداگر کمک های اولیه ؛ پیش از آن که حرف بزند عمل می نماید و در حوادث دلخراش ، روحیه مستحکم و قوی دارد و به بستگان مصدوم و دیگران آرامش می بخشد.
- امداگر ، فرصت کافی جهت بررسی دقیق وضعیت آسیب دیدگان را ندارد و به همین دلیل کوچک ترین علائمی که نشانه شروع ضایعه جبران ناپذیر باشد را مورد توجه قرار داده و با سهل انگاری و اغماض به مصدوم نگاه نمی کند و به گفته او اعتماد می نماید.
اهداف دوره آموزشی امدادگر کمک های اولیه
- حفظ حیات مصدومین
- جلوگیری از آسیب بیشتر
- تسریع و بهبودی
وظایف امدادگر کمک های اولیه چیست ؟
- برخورد مناسب با حادثه و مصدوم
- ارزیابی صحنه حادثه
- معاینه و ارزیابی مصدوم
- اقدامات درمانی
- انتقال مصدوم
در پایان باید اشاره داشت ؛ مهم ترین مواردی که نیاز به اقدام امدادگر دارد شامل موارد زیر است :
- مسمومیت
- اشکالات تنفسی و خفگی
- زخم ها
- گزیدگی
- شکستگی و در رفتگی استخوان
- آسیب های ورزشی
- بیهوشی و اغماء
- کوفتگی و ضرب دیدگی
- خودکشی و مشکلات شدید روحی
وسایل کمک های اولیه چه می باشد ؟
لازم است تجهیزات و وسایلی که در کیف کمک های اولیه قرار می گیرند ، کم حجم و سبک باشند. در ادامه به ضروری ترین وسایل که باید در جعبه کمک های اولیه قرار بگیرد ، اشاره شده است که عبارت هستند از :
- گاز استریل و ساده
- انواع باندهای سه گوش ، کشی و کراواتی
- سنجاق ، چسب ، قیچی ، پنس
- ماده ضد عفونی کننده
- ماسک جیبی
- چراغ قوه
- پنبه
- دماسنج
- دستکش
- آتل
- قرص مسکن
- تلفن و آدرس های ضروری
- کاغذ و خودکار
برخورد مناسب با حادثه و مصدوم ! مهم ترین وظیفه امدادگر کمک های اولیه
در دوره آموزشی امدادگر کمک های اولیه یاد می گیرید چگونه در برخورد با مصدوم و اطرافیان و همچنین در محل حادثه ، آرامش و خونسردی خود را حفظ نمایید ؛ چرا که انتقال آرامش به اطرافیان و خود مصدوم موجب جلب اعتماد و اطمینان آن ها برای کمک رسانی می شود. مسلما زمانی که یک تشخیص غلط را برای مصدوم مطرح کنید ، این موضوع سبب ایجاد ترس و اضطراب در مصدوم و اطرافیان او می شود. توصیه می شود اجازه ندهید که مصدوم جراحات خود را مشاهده کند ؛ زیرا این امر موجب بدتر شدن وضعیت مصدوم و همچنین بهم ریختن آرامش شما نیز می شود. بعد از اطمینان از این مسئله که می توانید بدون به خطر انداختن جان مصدوم ، او را نجات دهید و چنانچه پزشک ، پرستار و یا تکنسین اورژانس که از شما با تجربه تر باشد در محل حضور نداشت ، می توانید با آرامش مسئولیت امدادگری را به عهده بگیرید.
اندازه گیری تعداد نبض به چه نحوی است ؟
یکی از موارد مهمی که امدادگران باید در دوره آموزشی امداگر کمک های اولیه در باران مهر درنیکا ، بهترین مرکز آموزش خدمات بهداشت و درمان در تهران ، یاد بگیرند ، نحوه اندازه گیری نبض مصدوم می باشد. برای انجام این امر از نبض مچ دست استفاده می شود ، نوک انگشت خود را باید در در امتداد شست مصدوم و در قاعده مچ قرار دهید و سپس به ملایمت تا زمانی که نبض را احساس کنید ، فشار وارد نمایید. حال شروع به شمارش تعداد نبض در 60 ثانیه کنید. عدد به دست آمده ، تعداد نبض در دقیقه می باشد. اگر زمان کافی ندارید می توانید تعداد نبض را در 30 ثانیه حساب کرده و سپس دو برابر کنید. هرگز برای گرفتن نبض از انگشت شست استفاده نکنید ؛ چرا که این انگشت دارای شریان است و ممکن است تعداد نبض خودتان را به اشتباه اندازه بگیرید.
This blog was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found
something that helped me. Thanks!