کاربرد کامپوزیت در دندانپزشکی

کاربرد کامپوزیت در دندانپزشکی چیست ؟ کامپوزیت دندان ؛ در حقیقت یک روش نوین و پرطرفدار در حوزه دندانپزشکی می باشد که در راستای ترمیم و همچنین زیبایی دندان مورد استفاده قرار می گیرد ؛ به طوری که با قرارگیری بر روی دندان ، نقائص ظاهری دندان را پوشانده و لبخندی زیبا به فرد هدیه می دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در ادامه این مطلب از مطالب مرکز آموزش مهارتی باران مهر درنیکا ، بهترین مرکز آموزش مهارتی در تهران باشید.
در مرکز آموزش مهارتی باران مهر درنیکا در زمینه آموزش کامپوزیت دوره آموزشی کامپوزیت ونیر برگزار می شود. ماده اصلی کامپوزیت در واقع ؛ از نوعی ماده ماتریکس رزین می باشد و از درجات مختلفی از ضریب شکست نور ، استحکام و پتانسیل پولیش پذیری برخوردار است. البته باید خاطر نشان نمود که هر نوع کامپوزیتی که صرفا دارای رنگ سفید بوده و از استحکام کافی برخوردار باشد ، نمی تواند برای امور زیبایی دندان مورد بهره برداری واقع شود ؛ چرا که کامپوزیت مناسب جهت کاربردهای زیبایی ، باید علاوه بر دارا بودن مؤلفه های فوق الذکر ، قابلیت بازسازی لایه به لایه را نیز داشته باشد.
دوره آموزشی کاربرد کامپوزیت در دندانپزشکی
مرکز آموزشی باران مهر درنیکا ، با ارائه دوره کاربرد کامپوزیت در دندانپزشکی در تهران ؛ بستری را فراهم آورده تا علاقمندان به فراگیری این دوره زیر نظر اساتید مجرب ، دوره های لازم را سپری نمایند. لازم به ذکر است که فراگیران عزیز می توانند در پایان دوره ، از مرکز ملی آموزشی مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی مجوز اخذ نمایند.
درباره کاربرد کامپوزیت در دندانپزشکی
- کامپوزیت ها ، توسط دندانپزشک و بدون نیاز به تهیه در لابراتوار و با بهره وری از تکنیکی حساس و با استفاده از چسب مخصوص بر روی سطح دندان چسبانده می شوند.
- در نهایت کامپوزیت قرار گرفته بر روی دندان ؛ با تاباندن نور با طول موج خاص و معین ، تثبیت شده و سفت می شود.
- البته ناگفته نماند که بافت کامپوزیت ؛ پس از پولیش کردن ، شبیه به بافت طبیعی دندان می شود.
- از مهم ترین کاربرد کامپوزیت در دندانپزشکی ، می توان به ترمیم دندان های شکسته ، مرتب کردن دندان ها ، برطرف کردن لکه های دندانی و به طور کلی زیبایی دندان و متعاقباً داشتن طرح لبخندی زیبا اشاره نمود.
- باید توجه داشت که کیفیت نتیجه و ماحصل کامپوزیت دندان ؛ در گرو تجربه و تبحر دندانپزشک می باشد.
- از این رو اکیداً توصیه می شود در صورت تمایل به انجام کامپوزیت ، به دندانپزشکان با تجربه و توانمند در این حوزه مراجعه فرمایید.
مراحل کامپوزیت دندان چیست ؟
- مراحل کامپوزیت دندان چیست ؟ جهت استفاده از روکش های ونیر کامپوزیت ؛ در ابتدا باید دندان ها به خوبی از هر گونه پلاک و جرم ، زدوده شده و سطح دندان ها به خوبی پاک شود ؛ چرا که روکش های ونیر کامپوزیت باید روی یک سطح تمیز کار گذاشته شوند.
- پس از تمیز کردن دندان ها ، باید نسبت به خشک کردن آن ها اقدام شود ؛ تا جایی که هیچ گونه رطوبت یا بزاقی بر روی سطح دندان ها وجود نداشته باشد ، زیرا رطوبت یا بزاق می تواند سبب بروز اختلال در عملکرد مواد باندینگ ( چسب مخصوص ) شود.
- در این مرحله ، برای ایجاد یک سطح مناسب جهت کارگذاری روکش کامپوزیت و چسبیدن کامپوزیت به سطح دندان ؛ با استفاده از نوعی مواد اسیدی ، سطح قدامی دندان ها متخلخل می گردد.
- در مرحله نهایی ، ابتدا مواد باندینگ بر روی سطح دندان ها قرار داده شده و سپس مواد کامپوزیت بر روی آن قرار داده می شود.
- لازم به ذکر است که در این مرحله ، برای آن که بتوان روکش ونیر نهایی را ایجاد کرد ؛ پروسه افزودن ، برداشتن و آماده سازی متریال کامپوزیت همراه با صیقل زدن آن تکرار خواهد شد.
مزایای کامپوزیت دندان
- کامپوزیت ها ، روکش های دندانی ظریف و در عین حال مقاومی هستند که هنگام وجود عیب بر روی دندان ؛ به منظور زیبایی و تغییر رنگ دندان یا ترمیم موضعی ، از آن ها استفاده می شود.
- توجه داشته باشید که برای نصب کامپوزیت ها نیازی به تراشیدن دندان وجود ندارد ؛ از این رو می توان از آن ها به عنوان یک روش زیبایی مطمئن ، سریع ، ماندگار و تقریبا بدون ضرر یاد کرد.
- لازم به ذکر است که کامپوزیت ها ، حالتی شبیه به خمیر داشته و منعطف هستند ؛ از این رو به سهولت بر روی دندان ، قابل چسباندن و نصب می باشند.
آیا کامپوزیت دندان دائمی است ؟
خیر ، کامپوزیت ها دائمی نیستند ؛ البته برخی مؤلفه ها در ماندگار شدن کامپوزیت ها و افزایش طول عمر آن ها موثر هستند که از مهم ترین آن ها می توان به مهارت دندانپزشک اشاره نمود. باید توجه داشت که استفاده از تکنیک های مناسب و همچنین مصرف متریال با کیفیت ؛ نیز از جمله مواردی هستند که در ماندگاری و طولانی شدن عمر کامپوزیت دندان ، نقش موثری ایفاء می کنند. ضمنا ناگفته نماند که رعایت صحیح مراقبت های بعد کامپوزیت دندان ، مسواک زدن مرتب ، استفاده از دهانشویه و همچنین مراجعه منظم به دندانپزشک معالج و پرهیز از ایجاد فشار زیاد به دندان ؛ می تواند در پایدارتر شدن کامپوزیت ها موثر واقع گردد.
سخن آخر
همانطور که خواندید در این مقاله از کاربرد کامپوزیت در دندانپزشکی صحبت کردیم. پس از آن از مراحل کامپوزیت ، مزایا ، همچنین میزان ماندگاری آن صحبت کردیم. شما می توانید برای تکمیل اطلاعات خود درباره کاربرد ایمپلنت در دندانپزشکی نیز بخوانید. پس از آن که اطلاعات کافی از این دو بدست اوردید ، دوره آموزشی مورد نیاز خود را انتخاب کنید و از ایجاد مهارت در آن لذت ببرید. اگر قصد دریافت اطلاعات بیشتر دارید ، با مرکز آموزشی باران مهر درنیکا تماس حاصل فرمایید. باران مهر با برگزاری دوره های آموزشی توسط استید مجرب ، دوره ای موثر را برای افراد علاقه مند ترتیب داده است. باران مهر ، بهترین مرکز آموزش علمی و مهارتی تهران ، با هدف کمک به همنوعان ، شرایطی ویژه برای افراد علاقه مند به دندانپزشکی ایجاد کرده است.